Van der Helm Waterbouw BV houdt zich bezig met hout en houtproducten. We ontwerpen en realiseren houtconstructies die uw woonomgeving verfraaien. Zoals bijvoorbeeld vlonders, steigers, beschoeiingen, tuinschermen, pergola's, blokhutten en speeltoestellen.

Beschoeiing

Van der Helm Waterbouw
Klik voor een vergroting

Een goede beschoeiing is wenselijk bij tuinen die aan water grenzen. Zeker als de grond drassig en polderachtig is (zoals bij veengronden). Ontbreekt de beschoeiing dan gaat er al gauw grond verloren.

Een beschoeiing is een grondkering

Zo'n voorziening bestaat uit een rij palen met een bepaalde onderlinge afstand. Aan de landzijde ervan worden schotten bevestigd. Omdat beschoeiingen continu aan water en lucht worden blootgesteld, adviseert Van der Helm Waterbouw BV hiervoor hardhout. Wanneer er sprake is van een hoge gronddruk, dan is een zogenaamde damwand een betere oplossing. Deze ontstaat door dikke planken verticaal tegen elkaar te plaatsen. Deze passen in elkaar door middel van een mes- en groefverbinding.

Bruggen

Ook voor de beste bruggen bent u bij Van der Helm Waterbouw BV aan het juiste adres.

Wij staan voor degelijkheid en kwaliteit

Wanneer wij uw brug bouwen gaan we grondig te werk zodat er niets aan het toeval wordt overgelaten. Wij zorgen ervoor dat u nog jarenlang plezier heeft van de door ons gerealiseerde brug.

Fotogalerie waterbouw

Bekijk hier de fotogalerie van onze waterbouw projecten:

Steigerhouten Tuinmeubelen

Kijk op www.helm-hout.nl voor meer voorbeelden.

Helm-Hout.nl Steigerhouten Tuinmeubelen